Foto’s en röntgenfoto’s

We maken foto’s van je gezicht en van je tanden van dichtbij, dit doen we met een gewone fotocamera. Daarnaast maken we 2 röntgenfoto’s, 1 van je hele gebit en 1 van de zijkant van je hoofd. Met een röntgenfoto kunnen we door je huid heen kijken en heel goed zien hoe je tanden er in je kaken uitzien.

Gebitsafdrukken

Naast foto’s maken we ook afdrukken van je gebit, door veel mensen wordt dit happen genoemd. We gebruiken hiervoor afdruklepels die precies over je tanden heen passen. De lepels vullen we met een soort pasta met pepermuntsmaak. De lepel met pasta gaat over je tanden heen en na ongeveer een halve minuut is de pasta hard en hebben we een afdruk van je tanden. De afdrukken laten wij dan inscannen en dan hebben we een 3D model van je gebit.

Behandelplan

De foto’s, röntgenfoto’s en gebitsmodellen kunnen wij gebruiken om te bepalen wat niet helemaal klopt aan je gebit en met welke beugel we dat het best kunnen oplossen. We gaan dat dan met jou en je ouders bespreken. Als jij en je ouders het met het plan eens zijn gaan we daarna afspraken maken voor het plaatsen van een beugel.

Confidental Infomation