Nadat je je hebt aangemeld als patiënt in onze praktijk krijg je een brief thuisgestuurd met daarin een datum voor je eerste afspraak. Het is belangrijk dat je legitimatie meeneemt naar de eerste afspraak, die hebben we nodig om al je gegevens te controleren!

Melden bij de balie

Bij de eerste afspraak meld je je eerst bij de balie. De assistente aan de balie controleert eerst of al je gegevens kloppen. Daarna mag je in de wachtkamer gaan zitten.

orthodontistdenhelder-eerste-afspraak-1

Naar de consultkamer met de orthodontist

Je wordt opgehaald door de orthodontist die je meeneemt naar de consultkamer. Bij je eerste afspraak gaat de orthodontist samen met jou bespreken of je een beugel nodig hebt en of dit het juiste moment is voor een beugel. Eerst zal de orthodontist je wat algemene vragen stellen over je gebit en je gezondheid.

orthodontistdenhelder-eerste-afspraak-2

Daarna mag je in de tandartsstoel gaan zitten en kijkt de orthodontist naar je gebit. Er wordt onder anderen gekeken naar hoe ver je bent met wisselen, hoe de stand van je tanden is en hoe je onder- en bovenkaak op elkaar passen.

orthodontistdenhelder-eerste-afspraak-3

Vaak worden  hierna een aantal foto’s van je gezicht en je tanden gemaakt. De orthodontist bespreekt hierna met je of je een beugel nodig hebt en of je er nu al aan toe bent of dat je nog even moet wachten. Als je nog wat te jong bent voor een beugel kan het zijn dat je bijvoorbeeld over een half jaar of een jaar weer terug moet komen.

orthodontistdenhelder-eerste-afspraak-4

Vervolgafspraak

Als de orthodontist samen met jou besluit dat je nu toe bent aan een beugel wordt er een vervolgafspraak gemaakt. Bij die afspraak zullen röntgenfoto’s en gebitsmodellen worden gemaakt. Met die gegevens kan de orthodontist vervolgens een behandelplan maken waarin wordt bepaald welke beugel het best bij jou past.

Confidental Infomation