Enige orthodontist in de regio!

Jongsma & Jongsma Orthodontisten is enige orthodontistenpraktijk in de regio Den Helder, Texel en Hollands Kroon. Daarom zijn wij al meer dan 30 jaar hét vertrouwde adres voor beugelbehandelingen in deze regio.

Orthodontist

Je mag je niet zomaar orthodontist noemen! Eerst moet je na je opleiding tot tandarts een 4-jarige opleiding volgen tot specialist dento-maxillaire orthopedie, oftewel orthodontist. Dan mag mag je je inschrijven in het BIG-register als specialist. Ook tandartsen mogen in Nederland beugelbehandelingen doen, ook zonder erkende opleiding daarvoor. Het is altijd verstandig om in het BIG-register te checken of je behandelaar wel echt orthodontist is.

Herregistratie

Om jezelf orthodontist te mogen blijven noemen, moet je aan een heel aantal eisen voldoen. Zo moet je veel aan nascholing doen om je kennis op peil te houden. Daarnaast wordt de kwaliteit van de behandelingen elke 5 jaar geëvalueerd door collega orthodontisten en moet de praktijk gecertificeerd zijn. Pas als je aan alle eisen voldoet mag je je herregistreren als orthodontist.

Lees meer ›

 • Zomervakantie 2024

  Onze praktijk is in verband met de zomervakantie gesloten van 2 augustus tot en met 25 augustus. In geval van ernstige pijnklachten kunt u bellen naar 0223-620250, op het bandje van het antwoordapparaat krijgt u verdere instructies. U kunt ook eerst even hier kijken voor tips bij veelvoorkomende klachten van de beugel. Vanaf 26 augustus is onze praktijk weer geopend en zijn wij weer normaal bereikbaar. Wij wensen iedereen een fijne zomervakantie!

 • Mondscanner

  Sinds kort hebben wij in onze praktijk een mondscanner. Met de scanner kunnen we een 3D model in kleur van je gebit maken. Hierdoor is het niet meer nodig om aan het begin van de behandeling een gebitsafdruk te maken, het zogenaamde 'happen'. We maken nu bij elke patiënt die start met een behandeling een mondscan. Met behulp van het 3D model kunnen we ook veel uitneembare beugels laten maken, waardoor happen voor die beugels ook niet meer nodig is. Voor ons, maar vooral voor onze patiënten is dit een enorme verbetering!

 • Invisalign

  Sinds enige tijd zijn wij gestart met het aanbieden van behandelingen met de Invisalign methode. Hierbij zetten we met behulp van doorzichtige hoesjes de tanden recht. Het voordeel van deze behandelmethode is dat de beugel nauwelijks zichtbaar is en daarnaast erg comfortabel. Wilt u weten of deze behandelmethode voor u ook geschikt is? Schrijft u zich dan in, wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak voor een consult. Wij kunnen u dan informeren over de mogelijkheden!

  ------------------------

    Inschrijven

Bekijk alle mededelingen

Je eerste afspraak

Als je voor het eerst in onze praktijk komt is het heel fijn om alvast te weten wat je kunt verwachten bij de eerste afspraak.

Je eerste afspraak

EHBO bij klachten van je beugel

Het kan gebeuren dat er een keer iets stuk gaat aan je beugel. Als je daar last van hebt is dat natuurlijk heel vervelend. Meestal kun je het probleem zelf (tijdelijk) oplossen.

Beugel EHBO

Dit vinden onze patiënten

Bekijk alle testimonials
 • De orthodontisten en de assistentes zijn erg aardig! De praktijk is ook heel mooi.

  12 jaar
 • Ik zag er eerst heel erg tegen op om een beugel te krijgen, maar nu ik hem heb valt het heel erg mee.   Ik voel me op mijn gemak in de praktijk, omdat de orthodontist en de assistentes aardig zijn.

  13 jaar
 • De behandeling is me heel erg meegevallen en ik ben erg blij met het eindresultaat!

  38 jaar
Bekijk alle testimonials
Verschillende uitneembare beugels

Kosten van de behandeling

Een beugelbehandeling kost gemiddeld €2000,- tot €2500,- en wordt niet vergoed uit de basisverzekering. Het is gelukkig wel mogelijk om je aanvullend te verzekeren voor orthodontie.

Kosten van de behandeling

Niet tevreden?

Wij doen in onze praktijk onze uiterste best om u zo goed mogelijk te behandelen. Toch kan het helaas zo zijn dat u ontevreden bent over uw behandeling of over onze praktijk.

Niet tevreden?
Confidental Infomation