Enige orthodontist in de regio!

Jongsma & Jongsma Orthodontisten is enige orthodontistenpraktijk in de regio Den Helder, Texel en Hollands Kroon. Daarom zijn wij al meer dan 30 jaar hét vertrouwde adres voor beugelbehandelingen in deze regio.

Orthodontist

Je mag je niet zomaar orthodontist noemen! Eerst moet je na je opleiding tot tandarts een 4-jarige opleiding volgen tot specialist dento-maxillaire orthopedie, oftewel orthodontist. Dan mag mag je je inschrijven in het BIG-register als specialist. Ook tandartsen mogen in Nederland beugelbehandelingen doen, ook zonder erkende opleiding daarvoor. Het is altijd verstandig om in het BIG-register te checken of je behandelaar wel echt orthodontist is.

Herregistratie

Om jezelf orthodontist te mogen blijven noemen, moet je aan een heel aantal eisen voldoen. Zo moet je veel aan nascholing doen om je kennis op peil te houden. Daarnaast wordt de kwaliteit van de behandelingen elke 5 jaar geëvalueerd door collega orthodontisten en moet de praktijk gecertificeerd zijn. Pas als je aan alle eisen voldoet mag je je herregistreren als orthodontist.

Lees meer ›

 • Fijne feestdagen!!

  Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuw jaar!!! Op 1e en 2e kerstdag en op nieuwjaarsdag is onze praktijk gesloten, tussen kerst en oud & nieuw zijn wij wel gewoon geopend. In geval van ernstige pijnklachten kunt u tijdens de feestdagen een sms of whatsapp sturen naar 06-52107523, wij bellen u dan terug. In geval van klachten aan de beugel kunt u ook eerst even op de website kijken bij: EHBO bij klachten van je beugel

 • Een hele nieuwe website!

  Onze nieuwe website is online! Wij vonden dat onze oude website wel heel erg verouderd was, daarom hebben we een compleet nieuwe site ontwikkeld. Op deze nieuwe website is veel informatie te vinden over je beugelbehandeling. Ook is het aanmeld- en afsprakensysteem verbeterd.

 • Nieuwe assistente

  Per 1 mei 2018 hebben wij een nieuwe assistente verwelkomd in ons team! Frances zal 4 dagen per week in onze praktijk werkzaam zijn. Ze heeft al veel ervaring als orthodontie assistente en is daarom een enorme aanwinst voor ons team!

Bekijk alle mededelingen

Je eerste afspraak

Als je voor het eerst in onze praktijk komt is het heel fijn om alvast te weten wat je kunt verwachten bij de eerste afspraak.

Je eerste afspraak

EHBO bij klachten van je beugel

Het kan gebeuren dat er een keer iets stuk gaat aan je beugel. Als je daar last van hebt is dat natuurlijk heel vervelend. Meestal kun je het probleem zelf (tijdelijk) oplossen.

Beugel EHBO

Dit vinden onze patiënten

Bekijk alle testimonials
 • De orthodontisten en de assistentes zijn erg aardig! De praktijk is ook heel mooi.

  12 jaar
 • Ik zag er eerst heel erg tegen op om een beugel te krijgen, maar nu ik hem heb valt het heel erg mee.   Ik voel me op mijn gemak in de praktijk, omdat de orthodontist en de assistentes aardig zijn.

  13 jaar
 • De behandeling is me heel erg meegevallen en ik ben erg blij met het eindresultaat!

  38 jaar
Bekijk alle testimonials
Verschillende uitneembare beugels

Kosten van de behandeling

Een beugelbehandeling kost gemiddeld €2000,- tot €2500,- en wordt niet vergoed uit de basisverzekering. Het is gelukkig wel mogelijk om je aanvullend te verzekeren voor orthodontie.

Kosten van de behandeling

Niet tevreden?

Wij doen in onze praktijk onze uiterste best om u zo goed mogelijk te behandelen. Toch kan het helaas zo zijn dat u ontevreden bent over uw behandeling of over onze praktijk.

Niet tevreden?