Enige orthodontist in de regio!

Jongsma & Jongsma Orthodontisten is enige orthodontistenpraktijk in de regio Den Helder, Texel en Hollands Kroon. Daarom zijn wij al meer dan 30 jaar hét vertrouwde adres voor beugelbehandelingen in deze regio.

Orthodontist

Je mag je niet zomaar orthodontist noemen! Eerst moet je na je opleiding tot tandarts een 4-jarige opleiding volgen tot specialist dento-maxillaire orthopedie, oftewel orthodontist. Dan mag mag je je inschrijven in het BIG-register als specialist. Ook tandartsen mogen in Nederland beugelbehandelingen doen, ook zonder erkende opleiding daarvoor. Het is altijd verstandig om in het BIG-register te checken of je behandelaar wel echt orthodontist is.

Herregistratie

Om jezelf orthodontist te mogen blijven noemen, moet je aan een heel aantal eisen voldoen. Zo moet je veel aan nascholing doen om je kennis op peil te houden. Daarnaast wordt de kwaliteit van de behandelingen elke 5 jaar geëvalueerd door collega orthodontisten en moet de praktijk gecertificeerd zijn. Pas als je aan alle eisen voldoet mag je je herregistreren als orthodontist.

Lees meer ›

 • Zomervakantie

  Onze praktijk is vanaf 29 juli t/m 21 augustus gesloten in verband met vakantie. In geval van ernstige pijnklachten van de beugel kunt u het best eerst hier kijken. Komt u er toch niet uit? Bel dan naar de praktijk (0223-620250), op het bandje van het antwoordapparaat krijgt u instructies wat te doen. Fijne zomer!

 • Nieuwe assistente

  Wij hebben sinds een aantal maanden een nieuwe assistente in onze praktijk: Britt Oord. Zij vervangt Kitty Fritzsche-Box die met welverdiend pensioen is gegaan. Britt werkt 4 dagen in de week bij ons en wordt de komende tijd ingewerkt.

 • Maatregelen Coronavirus

  In verband met het Coronavirus gelden er een aantal maatregelen in onze praktijk:

   • -  kom zoveel mogelijk alleen naar je afspraak!
   • -  desinfecteer bij binnenkomst je handen met handalcohol
   • -  houdt 1,5 meter afstand tot anderen in de praktijk
   • -  blijf thuis bij verkoudheidsklachten (ook milde klachten!), koorts en/of verlies van smaak- of  reukvermogen
   • -  blijf thuis als je in de afgelopen 14 dagen in contact bent geweest met iemand die positief getest is op het coronavirus
   

Bekijk alle mededelingen

Je eerste afspraak

Als je voor het eerst in onze praktijk komt is het heel fijn om alvast te weten wat je kunt verwachten bij de eerste afspraak.

Je eerste afspraak

EHBO bij klachten van je beugel

Het kan gebeuren dat er een keer iets stuk gaat aan je beugel. Als je daar last van hebt is dat natuurlijk heel vervelend. Meestal kun je het probleem zelf (tijdelijk) oplossen.

Beugel EHBO

Dit vinden onze patiënten

Bekijk alle testimonials
 • De orthodontisten en de assistentes zijn erg aardig! De praktijk is ook heel mooi.

  12 jaar
 • Ik zag er eerst heel erg tegen op om een beugel te krijgen, maar nu ik hem heb valt het heel erg mee.   Ik voel me op mijn gemak in de praktijk, omdat de orthodontist en de assistentes aardig zijn.

  13 jaar
 • De behandeling is me heel erg meegevallen en ik ben erg blij met het eindresultaat!

  38 jaar
Bekijk alle testimonials
Verschillende uitneembare beugels

Kosten van de behandeling

Een beugelbehandeling kost gemiddeld €2000,- tot €2500,- en wordt niet vergoed uit de basisverzekering. Het is gelukkig wel mogelijk om je aanvullend te verzekeren voor orthodontie.

Kosten van de behandeling

Niet tevreden?

Wij doen in onze praktijk onze uiterste best om u zo goed mogelijk te behandelen. Toch kan het helaas zo zijn dat u ontevreden bent over uw behandeling of over onze praktijk.

Niet tevreden?
Confidental Infomation