Enige orthodontist in de regio!

Jongsma & Jongsma Orthodontisten is enige orthodontistenpraktijk in de regio Den Helder, Texel en Hollands Kroon. Daarom zijn wij al meer dan 30 jaar hét vertrouwde adres voor beugelbehandelingen in deze regio.

Orthodontist

Je mag je niet zomaar orthodontist noemen! Eerst moet je na je opleiding tot tandarts een 4-jarige opleiding volgen tot specialist dento-maxillaire orthopedie, oftewel orthodontist. Dan mag mag je je inschrijven in het BIG-register als specialist. Ook tandartsen mogen in Nederland beugelbehandelingen doen, ook zonder erkende opleiding daarvoor. Het is altijd verstandig om in het BIG-register te checken of je behandelaar wel echt orthodontist is.

Herregistratie

Om jezelf orthodontist te mogen blijven noemen, moet je aan een heel aantal eisen voldoen. Zo moet je veel aan nascholing doen om je kennis op peil te houden. Daarnaast wordt de kwaliteit van de behandelingen elke 5 jaar geëvalueerd door collega orthodontisten en moet de praktijk gecertificeerd zijn. Pas als je aan alle eisen voldoet mag je je herregistreren als orthodontist.

Lees meer ›

 • WIJ ZIJN WEER OPEN!!

  Onze praktijk is weer open! De ingeplande afspraken kunnen weer doorgaan! Ben je vergeten wanneer je afspraak is? Check hier wanneer en hoe laat je in onze agenda staat! Tot binnenkort!

 • Heropening praktijk

  Nadat wij in verband met het Coronavirus een aantal weken gesloten zijn geweest gaan wij in onze praktijk de behandelingen weer opstarten. Dit zal in eerste instantie gefaseerd gaan. Wij zullen binnenkort contact met u opnemen voor het maken van een afspraak, dit zal telefonisch of schriftelijk zijn. Heeft u al een afspraak bij ons staan? Dan kunt u ervan uitgaan dat deze doorgaat, tenzij wij contact met u opnemen om de afspraak te wijzigen. U ontvangt binnenkort een mail met aanvullende informatie over de maatregelen rondom het Coronavirus in onze praktijk. Wij verzoeken al onze patiënten deze mail goed door te lezen. Wij hopen u snel weer te zien! Groeten, team Jongsma en Jongsma Orthodontisten

 • UPDATE Coronavirus 🦠

  Wij hopen deze week meer duidelijkheid te krijgen over wanneer we weer (gedeeltelijk) mogen beginnen met de behandeling van onze patiënten. Dat betekent dat we in ieder geval vandaag (20 april) en morgen (21 april) nog NIET starten met de patiëntenbehandeling. Dinsdagavond 21 april volgt hier een nieuwe update met hopelijk meer nieuws. Hier kunt u alvast meer informatie vinden over hoe we te werk gaan na de heropening van de praktijk. Maatregelen rondom Coronavirus Groeten, team Jongsma & Jongsma Orthodontisten

Bekijk alle mededelingen

Je eerste afspraak

Als je voor het eerst in onze praktijk komt is het heel fijn om alvast te weten wat je kunt verwachten bij de eerste afspraak.

Je eerste afspraak

EHBO bij klachten van je beugel

Het kan gebeuren dat er een keer iets stuk gaat aan je beugel. Als je daar last van hebt is dat natuurlijk heel vervelend. Meestal kun je het probleem zelf (tijdelijk) oplossen.

Beugel EHBO

Dit vinden onze patiënten

Bekijk alle testimonials
 • De orthodontisten en de assistentes zijn erg aardig! De praktijk is ook heel mooi.

  12 jaar
 • Ik zag er eerst heel erg tegen op om een beugel te krijgen, maar nu ik hem heb valt het heel erg mee.   Ik voel me op mijn gemak in de praktijk, omdat de orthodontist en de assistentes aardig zijn.

  13 jaar
 • De behandeling is me heel erg meegevallen en ik ben erg blij met het eindresultaat!

  38 jaar
Bekijk alle testimonials
Verschillende uitneembare beugels

Kosten van de behandeling

Een beugelbehandeling kost gemiddeld €2000,- tot €2500,- en wordt niet vergoed uit de basisverzekering. Het is gelukkig wel mogelijk om je aanvullend te verzekeren voor orthodontie.

Kosten van de behandeling

Niet tevreden?

Wij doen in onze praktijk onze uiterste best om u zo goed mogelijk te behandelen. Toch kan het helaas zo zijn dat u ontevreden bent over uw behandeling of over onze praktijk.

Niet tevreden?