Aan orthodontie zit geen maximumleeftijd. Het is dus ook voor volwassenen nog steeds mogelijk om een beugel te nemen. Wel is het zo dat de behandeling van volwassenen er vaak wat anders uit ziet dan de behandeling van kinderen.

Geen groei meer

Doordat volwassenen niet meer groeien is het niet meer mogelijk de stand van de kaken met een beugel te beïnvloeden. Hierdoor kunnen we niet meer alle afwijkingen met alléén een beugel behandelen. Als er sprake is van een afwijkende kaakstand kan het daarom nodig zijn dat ook de kaakchirurg bij de behandeling wordt betrokken. We doen dan een gecombineerde orthodontische/kaakchirurgische behandeling. Bij zo’n behandeling corrigeren we altijd de tandstand met vaste apparatuur, de kaakchirurg corrigeert vervolgens de kaakstand.

Verschillende soorten apparatuur

Natuurlijk is het ook mogelijk dat er geen afwijking is in de kaakstand. Dan is het mogelijk om de tanden te corrigeren met alleen een beugel. Bij volwassenen bestaan hiervoor verschillende opties:

Welk type apparatuur het best bij u past is van vele factoren afhankelijk en wij zullen in overleg met u bepalen welke apparatuur in uw situatie het meest ideaal is.

Confidental Infomation