Eten

Het is belangrijk dat je met je beugel nooit harde dingen afbijt, je brackets kunnen daar niet tegen en kunnen stuk gaan of loslaten van je tanden of kiezen. Als dit vaak gebeurt betekent dit dat je behandeling langer gaat duren dan de bedoeling is. Ook met het kauwen op harde dingen moet je erg voorzichtig zijn. Verder is het eten van erg kleverige dingen niet verstandig met een vaste beugel, dit gaat overal tussen de beugel zitten en is er vaak moeilijk weer tussenuit te krijgen. Het kauwen op (SUIKERVRIJE!!) kauwgom mag wel. Het eten van zoetigheid, zoals snoepjes, chocolade en koekjes is erg slecht voor je tanden als je een beugel hebt, dit mag nog maximaal 1 keer per dag! Als je vaker snoept heb je een erg grote kans op gaatjes rondom je brackets.

Nog even alles op een rijtje

Drinken

Als je een vaste beugel hebt kun je het best alleen water, thee zonder suiker en melk drinken. Dat zijn de ENIGE dranken niet niet schadelijk zijn voor je gebit. Als je af en toe toch iets anders wilt drinken mag dat, maar beperk dat tot maximaal 1 glas per dag.
De dranken die echt verboden zijn als je een beugel hebt, zijn cola en icetea. Deze beschadigen je gebit, maar ook je beugel kan niet tegen deze dranken en gaat er stuk van.
Vruchtensappen en light-dranken lijken natuurlijk heel gezond, maar dat zijn ze absoluut niet! Ze zijn door de grote hoeveelheid zuren heel erg schadelijk voor je gebit. Vaak denken mensen dat limonadesiroop niet zoveel kwaad kan, maar ook dat is niet waar. Door de suikers hierin kun je er makkelijk gaatjes van krijgen.

Confidental Infomation